Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Narcis bez jakýchkoliv udělátek - fotopostup

0.0
Narcis bez jakýchkoliv udělátek  - fotopostup

Potřebné ingredience

Potahovka, vykrajovátka či šablonky, chuť, čas a trpělivost.,-) Příprava potahovky krok za krokem nově na mých stránkách!

Postup přípravy

Z modelovací hmoty si vykrojíme požadované tvary. 2x trojcípý lístek a jeden dílek na "trubku", která bude vsazená doprostřed narcisu. Všechny dílky si rozválíme, narýhujeme a upravíme. Obr.2 - úprava "trubky" - ztenčíme a narýhujeme párátkem. Nasuneme si na ukazováček a spojíme jak boky, tak "bázi" budoucí trubky-viz.obr.4. Dva trojcípé lístky si potřeme uprostřed kapkou vody či vodky a položíme na sebe tak, aby listy byly jakoby "na přeskáčku" viz. obr.3. Nakonec dáme opět kapku vody doprostřed květu a vložíme spojenou, narýhovanou "trubku", kterou dokončíme tím, že její konečky mírně ohneme směrem ven,viz.obr.4. Celý narcis - obr.5, jen ještě nenastínovaný. Více najdete na mých stránkách http://bykjaja.webgarden.name/ Dortování - Moje tvoření. ,-) Najdete tam také přípravu dortu krok za krokem. Co já bych za to dala před půl rokem, když jsem začínala já a tápala jsem a nevěděla, jak na to. Takže pokud to pomůže nějaké začátečnici, budu velice ráda. Tvoření zdar!

obr.1. Potřebné tvary vykrojené z dané hmoty.

Obr.2. Úprava trubky, rýhování a ztenčení.

Obr.3. Listy přeložené přes sebe usadíme do jakékoliv skleničky či na plato od vajec..

Obr.4. Hotová ztenčená, narýhovaná a spojená trubka s mírně ohrnutými konečky směrem zvnitřku ven.

Obr.5. Hotový narcis.,-)

Dobarvený hotový narcis. Tuhle květinu miluju, stejně jako tulipány.,-)

Tady je narcis s tulipánem dohromady - moje dnešní tvoření...jen jsem bohužel zapomněla nafotit i postup na tulipán...je to můj první počin, tak omluvte případné nedostatky, pořád se učím, ale třeba to někomu pomůže se také osmělit a tvořit pro radost. Krásný večer přeje Jája.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivana.king 27. 9. 2010, 11:23
(Y) bezva postup! Díky za něj! Konečně jsem se rozhoupala a objednala si nějaké pomůcky - ty nejzákladnější, tak se dám do zkoušení. (L) (hello)
jeremy 27. 9. 2010, 20:33
@ivana.king (clamp) (clamp) (clamp)Tak to na tom budete líp než já, jáí si zatím nepořizuju nic...ale už vážně přemýšlím o těch barvičkách...jak gelových, tak prachových. ,-) Jen bych potřebovala nějakého sponzora :-) (F)
babbina 29. 8. 2010, 12:40
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 29. 8. 2010, 15:06
@babbina (L)Děkuji, Soničko! (F)
HHaannuullee 28. 8. 2010, 23:23
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 29. 8. 2010, 15:06
@HHaannuullee (L) (F)díky moc, Hani! (F)
žabada 28. 8. 2010, 22:00
(Y) (Y) Jarmil, jsi (*) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 29. 8. 2010, 6:59
@žabada Zdeničko, moc ti děkuju za pochvalu a hned jsem si prohlídla tvé album, dokud mi malá ještě spinká...musím ti říct, že máš nádherné kytičky...asi jsi hodný člověk, když ti kytičky tak krásně rostou a kvetou...to oni poznmají, kdo je opečovává...a tvé dortíky jsou také úžasné, pročpak je nemáš v receptech,taková škoda...máš dobré nápady, třeba ten koník z těsta atd. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
žabada 1. 9. 2010, 7:44
@jeremy ,-) ,-) až se červenám za chválu :-$ děkuji Jarmil, kytičky rostou samy, to je jejich zásluha :-) ale mám je ráda, nenechám zarůst plevelem, občas jim něco povídám :-) chválím je, tak se holky snaží ^o) a to moje pečení není zas takový zázrak - ale jak říkám - mezi slepými jednooký králem - a protože v mém okolí nikdo nepeče, tak jsem za (*) ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie